El català a Europa


Tots els partits catalans amb representació parlamentària al Parlament Europeu, menys el PP, lluiten i diuen que lluitaran per aconseguir que el català sigui idioma oficial a Europa. Excel·lent compromís, clar que si. I a internet? Com està el tema?

La pàgina web del Parlament Europeu no es pot veure en català, clar, encara no és oficial. Però… i les pàgines web dels grups parlamentaris europeus als que pertanyen els partits catalans? Es poden consultar en català?

Fem un repàs!

000PESSWeb del Partit Socialista Europeu, grup al que pertany el Partit del Socialistes de Catalunya. Idiomes: deutsch, english, español, français, italiano i polski. Català: No.

000ALDEWeb de Alliance of Liberals and Democrats for Europe, grup al que pertany Convergència. Idiomes: english, français, deutsch i italiano. Català: No.

000EUL

European United Left,  Nordi Green Left, grup al que pertany EUiA i ICV. Idiomes: english, français, deutsch, espanyol, dansk, italiano, neterlands, suomi… Català: No.

000GREENSEFAGreens European Free Alliance, grup al que pertany Esquerra. Idiomes: english, français i deutsch. Català: No.

Fent un resum, cap web dels grups parlamentaris europeus dels partits catalans es pot consultar en català. El discurs pro-oficialitat per parts dels partits està molt bé, però els fets a internet són aquests.

Potser un primer pas seria pagar un traductor per tal de tenir la web dels seus grups parlamentaris en català. Però clar, amb la campanya excel·lent que han fet tots per les europees i la crisi… no tenen diners!

Edito a 27 juny: ICV pertany al grup dels Verds, de fet ha tingut problemes amb IU per aquest fet.  Unió, quan s’augmenti el nombre d’escons amb el Tractat de Lisboa (si finalment s’aprova) formarà part del grup popular europeu.

4 Responses to El català a Europa

  1. Jordi Jorba ha dit:

    Bona recerca per evidenciar que calen fets, no només paraules!.
    Una abraçades des de Cerdanyola.
    Jordi

  2. Victor ha dit:

    La verdad es un poco patético ver como partidos como Ciu o ERC se la pasan criticando a Zapatero por no haber conseguido que el catalán sea oficial en la Unión, cuando ellos mismos no han conseguido que aparezca ni en la web de sus partidos-grupos europeos.

  3. Higini ha dit:

    Bon post! Bona recerca.

    Higini

  4. Higini ha dit:

    Tenia entès que el català a Europa no depèn del Parlament europeu sinó de la decisió de cada estat membre. És a dir, que només cal que ZP demani la oficialització i punt.

    Oi?

Deixa un comentari